Header Ads

Breaking News
recent

EN UCUZ LASTIK MARKALARI VE FIYATLARI

EN UCUZ EN KALİTELİ LASTİK MARKALARI VE FİYATLARI NEDİR? ARACIMIZA LASTİK ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
En ucuz en kaliteli lastik markaları ve fiyatları
En Ucuz En Kaliteli Lastik Markaları


Tüm araç sahiplerinin en az iki yılda bir kez kullanıma bağlı olarak 6 ay yada yılda bir araç lastiği aldığını biliyoruz. Bazen de yarılma ve ya hasar nedeniyle aracımıza lastik alırız.

Aracımıza lastik alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle yaşadığımız ve sürekli seyahat ettiğimiz yerin yol yapısı aracımıza lastik seçerken vazgeçilmez ve birinci ana konumuzdur. Şöyle ki; eğer işimize otobandan gidip geliyorsak ve ya soruncuz bir yol güzergahımız var ise kaliteli ve yumuşak bir lastik seçebiliriz. Buna örnek olarak Michelin lastiklerini örnek verebiliriz. Ama çukuru bol yolu bozuk meskun bir yol güzergahını sürekli kullanıyorsak daha sert ama daha güvenlikli bir lastik tercih etmek akıllıca olur. Bu lastikler sırasıyla Continental, GoodYear, Lassa, Petlas, Bridgestone vs. 
Tabi ki aracımızda teyp olmasa da sağlam bir lastik olması kesinlikle şarttır çünkü bizi yolda koruyacak olan sağlam bir fren sistemi ve sağlam 4 adet lastik olacak bizi teyp aracın boyası ve içerideki lüks asla kurtarmaz. Onun için lastik alırken birinin sözüne göre değil muhakkak araştırarak alın. Çünkü size araç lastiği tavsiye edenin en çok kullandığı yol güzergahı sizin ki ile aynı olmayabilir. Yani size yumuşak bir lastik tavsiye eder sizde onu alır takarsanız devamlı güzergahınız çukurlu veya bozuk yollar bulunuyorsa lastik yanakları bir süre sonra yarılıverir. Aman dikkat. Şimdi maddeler halinde yazalım;


ARAÇ LASTİĞİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ.


  • Lastik alırken aldığınız lastiğin tarihine muhakkak bakınız. Lastiklerin raf ömrü 4 yıldır. Mümkün olan en taze lastiği alınız.
  • Birinin tavsiyesine göre değil yukarıda açıkladığımız nedenlere uygun ama en iyi lastiği alınız.
  • Lastik aldığınız ve ya taktırdığınız yerin konunun uzmanı olmasına dikkat ediniz.
  • Lastik sökme takma, ön düzen, balans ve sibop dahil fiyat veren bir firmadan alınız. Bazı firmalar 4 lastik alımlarında 3D (üç boyutlu öndüzen) ön düzen hizmetini ücretsiz vermektedirler.
  • Yaşadığınız yerin iklim durumuna bağlı olarak 4 mevsim, kış veya yaz lastiği alınız. Bazı firmalar kış ve yaz lastiği kullanılan şehirlerde değişimde depolama hizmeti veriyorlar. Buna dikkat ediniz.
  • Mümkün olduğu kadar ucuza kaçmadan kaliteli bir lastik almaya özen gösterin. Araç hareket halinde iken yere temas eden kısmının elinizin 4 parmağı kadar olduğunu unutmayın. Hızlandıkça bu daha da küçülür. Ne kadar iyi lastik o kadar iyi yol tutuşu.

Dünya araç lastiği pazarındaki rekabet hiç bitmeyerek devam ediyor. Bu da tüketicilerin işine yarıyor. Hammadde maliyetleri ve kurlar nedeniyle fiyat olarak olmasa bile kalite olarak ciddi ilerleme olmakta. Genel kanı en iyi lastik Michelin olarak bilinir. Fakat son dönemlerde fiyat ve performas anlamında Continental lastikleri bunu ciddi anlamda kırmış görünüyor. Son yapılan testlerde en kısa fren mesafeli lastik Continental oldu. Bu demek değil ki sadece continental alın başka marka almayın tabi ki alabilirsiniz. Ama mümkün olduğu kadar kaliteli bir lastik alın. Çünkü arabanızın markası modeli ne olursa olsun sizi aracınızda koruyan yegane şey öncelikle aracınızın lastiğidir ve düzenli araç bakımı lütfen bunu unutmayın.

Size ve ailenize sorunsuz ve mutlu yolculuklar dileriz. Önce Allah'a sonra lastiklerinize emanet.

Not: Bir sonraki yazımızın konusu Akü alırken nelere dikkat etmek gerekir. 





Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.